Otevírací doba:
Pondělí |
9 - 12 |
13 - 17 |
Úterý |
9 - 12 |
13 - 17 |
Středa |
9 - 12 |
13 - 17 |
Čtvrtek |
9 - 12 |
13 - 17 |
Pátek |
9 - 12 |
13 - 17 |
Sobota |
9 - 11:30 |
- |
Neděle |
- |
- |
nůž SANTOKU 5" - SAMURAI DAMASCUS PROFI series
Překrásný všeobecně použitelný nůž z damascénské oceli s působivým designem a nejvyšší kvalitou. Santoku 5“ – tento nůž je bezohledný kuchyňský válečník, který je připraven na všechna vaše přání. Japonské slovo "santoku" se zhruba označuje jako "tři ctnosti", což svědčí o všestrannosti tohoto nožového stylu a druhu řezů, které vyniká (řezání, rozkrájení a mletí). Čepel je obvykle kratší než kuchařský nůž s výrazně odlišnou geometrií. Nůž Santoku je často prohlašován za fúzi mezi šéfkuchařským nožem a nakiri, což vám přináší výhody obou zmíněných. Ostrost čepele zajistí minimální únik tekutiny a vaše pokrmy budou plné šťávy a vitamínů. Japonské umění a nové technologie činí tento nůž jedinečným a nenapodobitelným.
Délka rukojeti: 105 mm
Délka ostří: 130 mm
Celková délka: 235 mm
Hmotnost: 125 g
Damaškový nůž Santoku 5 “ má ultra ostré řezné jádro z japonské oceli vg10, které je velmi dobře odolné proti korozi. Japonská ocel vg10 má dlouhotrvající ostrost při tvrdosti R62 +/- Rockwell. Jádro je vloženo mezi 66 vrstev měkké nerezové damascénské oceli, která zajišťuje mimořádnou pevnost, odolnost a houževnatost. Dokonale vyvážená, přesně zúžená čepel s povrchovou úpravou TINY WAVE minimalizuje tření při řezu a zabraňuje přilepení krájeného materiálu k čepeli.
Rukojeť je vyrobena z materiálu G-10 a ozdobena mozaikovým nýtem. Vždy je pečlivě ručně leštěná, ergonomicky tvarovaná a navržena pro vynikající ruční ovládání. Trojité nýtování nože k rukojeti zajišťuje dokonalou pevnost a spojení. Materiál G-10 byl vyvinut pro vojenské účely. G-10 je vodotěsný, nepromokavý a zcela bez zápachu. Můžete si být jisti, že materiál G-10 nebude v průběhu času korodovat, oxidovat nebo se nestane měkčí a křehčí. Tento materiál nevyžaduje prakticky žádnou údržbu, na rozdíl od tradičních materiálů, jako je dřevo.
Kvalitní nůž z damascénské oceli, nikdy neumývat v myčce na nádobí ! Po použití nůž opláchněte, osušte ubrouskem, nebo utěrkou a šetrně uložte na bezpečné místo.
Bezpochyby nejdůležitějším nástrojem každého kuchaře je kvalitní nůž. Neobejde se bez něj žádná kuchyně. Nůž je základním nástrojem jak profesionálních kuchařů, tak i nadšenců z řad veřejnosti.
Damaškový kuchařský nůž se používá k mnoha účelům ať už jde o řezání, krájení,nebo filetování. Z nože se stává univerzální a nejdůležitější společník kuchaře. Výběr kuchařských nožů je obrovský a jsou k dispozici s různými tvary a délkami ostří. Obecně platí, že s delším nožem je náročnější manipulace a proto se doporučuje z počátku zvolit kratší ostří. Volba nože je individuální a závisí na velikosti rukou a šikovnosti kuchaře.
Na co se tedy zaměřit při koupi kuchařských nožů ?
Pokud chcete opravdu kvalitní kuchařský nůž, nešetřete při nákupu. Samozřejmě příležitostní, nebo začínající kuchaři nemusí mít ihned damaškový kuchařský nůž. Nicméně investice do kvalitního damaškového nože se opravdu vyplatí a Vaše pocity při používání ostrého a navíc krásného nože budou k nezaplacení. Nože z damaškové oceli mají vyjímečnou ostrost a extrémní pevnost. Damašková ocel dává noži charakteristický a nezaměnitelný vzhled z obou stran ostří. Při výběru nože nakonec nejvíce rozhoduje osobní vkus každého z Vás.
Kvalitní damaškové kuchyňské nože mají společné vlastnosti:
1/ jsou vyrobeny z těch nejkvalitnějších materiálů
2/ dlouhotrvající ostrost
3/ dokonalé zpracování
4/ ergonomická rukojeť a vyváženost nože
U nás si vyberete z mnoha typů krásných damaškových nožů !
.
Dellinger záruka: Začněte krájet a řezat jako profesionální šéfkuchař ještě dnes ! Nože Dellinger přicházejí se 100% zárukou spokojenosti nebo zárukou vrácení peněz bez rizika. Garantujeme vynikající produkt, který vám poskytne tu nejlepší službu. Každý nůž je zabalen v luxusním pouzdru a může se stát moudrým řešením dárku k narozeninám, svatbě nebo Vánocům. Překvapíte jak domácí tak i profesionální kuchaře.